0
Sepetiniz Boş
0

Anasayfa / Hobi / Spor / Maksat Spor Olsun

%30
Maksat Spor Olsun

Maksat Spor Olsun

Yazar: Serdar Kızık

Kategori: Spor

Yayınevi: Cumhuriyet Kitapları

Stok: 6

60 ₺

42 ₺

KİTAP HAKKINDA

Spor önemli ve ciddi bir uğraştır ama “maksat spor olsun” sözü ciddiye alınmayan hali yansıtır.Genç cumhuriyetin kuruluş felsefesinde sporun ayrı ve özel bir yeri vardı. Sağlıklı kuşaklar yetiştirmek için okullarda, kulüplerde büyük bir örgütlenmeye gidilmişti. “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” özdeyişi, cumhuriyet fikriyatının bir ürünü, Mustafa Kemal´in bakış açısıydı. Sonra ne oldu?

Sporda da tüketici kılındık. Egemen yaklaşım, sahaları değil, tribünleri gösteriyordu. Salt izlemeye yönelik anlayış dayatıldı. Spor, büyük ölçüde futbolla özdeşleştirildi. Sağlıklı yaşam için spor anlayışı sloganlarda tüketildi. Yetmiş milyonu aşan
nüfusumuzdan sporcu yetiştirmek yerine, olimpiyatlarda bile ithal sporcularla madalya aradık. Sporda da küresel bakış egemendi çünkü.

Cahiller ve yarı cahiller spor adına medyada ahkam kesti. Biz izledik... Oysa şimdi yediden yetmişe tribünleri terk edip, sahaya inme zamanıdır. Çünkü “Maksat spor olmasın...”

Ürün Detayı

Sayfa Sayısı: 256
Yayın Tarihi: 2009
Cilt Tipi: Ciltsiz
ISBN:9789944150972
Kağıt Cinsi: 2. Hamur
Baskı Sayısı : 2
Boyut : 14cm x20cm
Dil:Belirtilmemiş
Güncellenme tarihi: 2023-04-17

Müşteri Yorumları

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR